Het maken van een filmportret bestaat uit een aantal stappen. Als je eenmaal besloten hebt een filmportret te maken, dan hebben we eerst een telefonisch gesprek met je om door te nemen wat voor jou belangrijk is. Wat je zeker wilt opnemen in je portret (maak je geen zorgen, we hebben zelf ook de nodige thema’s en vragen klaarliggen). Als er een afspraak gemaakt wordt voor een filmportret dan komt Lois voor het interview. Vervolgens wordt het interview dusdanig gemonteerd dat alleen jouw verhaal overblijft. Je krijgt vervolgens per mail de vraag om foto en filmmateriaal te zoeken (uit het interview volgen ideeën over welk materiaal je aan kan leveren). Vervolgens wordt het foto- en filmmateriaal verwerkt in het interview. Het interviewen doen we in 1 dagdeel, maximaal 4 uur.

Interviews

De interviews worden volledig gefilmd en vinden plaats bij je thuis. Het is mogelijk om van te voren de vragen toe te sturen om je op je gemak te kunnen voorbereiden. Je bepaalt zelf wat je wel en niet vertelt. Vragen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen zijn: hoe was je jeugd, je schooltijd, het ouderlijk gezin? Hoe ging het met verkeringen? Hoe was het om kinderen te krijgen? Zijn al je wensen uitgekomen? De bedoeling is om een gesprek aan te gaan over de dingen die er voor jou toe doen, maar waar je het misschien niet makkelijk over hebt in het dagelijks leven. Daarnaast heb je natuurlijk de vrijheid om zelf dingen toe te voegen.

“Ik wil je heel hartelijk bedanken voor het prachtige filmportret dat je gemaakt hebt. Je hebt mij op zo’n bijzonder prettige manier begeleid tijdens het filmproject waardoor ik heel natuurlijk en ontspannen op de film te zien ben.” Thilly

Beeld en geluidsmateriaal

Het is mooi als u uw verhaal ondersteunt met foto’s, gedichtjes, films of je favoriete muziek etc. Naar aanleiding van de interviews bespreken we waar het leuk van zou zijn om materiaal van te hebben. Dit materiaal wordt uiteindelijk verwerkt in de film.

Laatste check

Na de interviews wordt de film gemonteerd. Met alles wat je hebt aangedragen, maken wij een prachtige film van ongeveer anderhalf a twee uur, waarin allerlei facetten van jouw leven aan bod komen. Voordat deze definitief wordt vastgelegd, kan je het interview bekijken en bepalen of er stukken zijn die je er liever uithaalt omdat je achteraf toch spijt hebt van bepaalde antwoorden. Het kan moeilijk zijn om jezelf terug te zien op dvd. Misschien zou je het liefst van alles willen veranderen, terwijl je op de dvd staat zoals je juist op dat moment bent, en dat is wat je dierbaren juist willen onthouden

Klik hier voor het tarief.

“Ontzettend bedankt voor het prachtige interview dat je met Jolanda hebt gedaan. Ik wil je speciaal bedanken voor de liefde en zorg waarmee je het gesprek hebt gevoerd en vastgelegd. Het is zo moeilijk en zo heerlijk tegelijk om ernaar te kijken.”
Thierry, nabestaande Jolanda